22 mei '18

Programma
Met trots presenteert het bestuur van MusiCultura zijn programma voor het seizoen 2018-2019. Zes concerten. Gevarieerder dan ooit; met een “Vleugeltje Klassiek” van het duo Beth & Flo, uitvoering van de Koffiecantate en de Boerencantate van J.S. Bach door Camerata Delft en optredens van Multiple Voices, het Hexagon ensemble en het Erard Ensemble. Ook in 2019 wordt het seizoen afgesloten met een Midzomerconcert in de open lucht: een optreden van het trio Ctotdederde. Meer ruimte voor vocale muziek. Meer ruimte voor een beetje theater en een komisch accent.

MusiCultura wil het verschil maken
Het bestuur is zich terdege bewust van zijn omgeving. Van het aanbod van uitstekende muziek in Leiden, Zoetermeer en Den Haag en iets verder weg in Rotterdam en Amsterdam gaat een grote aantrekkingskracht uit. Ook op het Voorschotense publiek. Daarom kiest het bestuur onveranderlijk voor hoge kwaliteit. Bezoekt u een concert van MusiCultura dan kunt u van kwaliteit verzekerd zijn. Voor het Voorschotense publiek zijn de concerten van MusiCultura heel erg dicht bij huis.

Locatie
Het bestuur kiest er bewust voor om zijn concerten zoveel mogelijk aan te bieden in het centrum van Voorschoten. Daar is het aangewezen op één van de kerkgebouwen. Vanwege de akoestische kwaliteit en de beschikbaarheid van een grote Bechstein vleugel heeft het bestuur in het nabije verleden vrijwel steeds gekozen voor het Kruispunt. In het seizoen 2018-2019 blijft dat zo. Na het seizoen 2018-2019 hoopt MusiCultura weer gebruik te kunnen gaan maken van een verbouwde Dorpskerk, met een verbeterde akoestiek en een verbeterde verblijfskwaliteit. Maar voor het zover is begroet het bestuur u graag in het oude bekende Kruispunt en eenmaal in de open lucht: opnieuw in de tuin achter de Oude Pastorie.

Timing
De concerten van MusiCultura vinden eenmaal per twee maanden plaats, in beginsel op de eerste vrijdag van de maand. Zo begint het concertseizoen 2018-2019 op vrijdag 7 september aan de vooravond van Het Weekend van Voorschoten. Een mooi moment om te beginnen. Maar er zijn uitzonderingen op deze regel. In verband met de beschikbaarheid van Camerata Delft bijvoorbeeld vindt het novemberconcert veel later in die maand plaats.

Vrienden van MusiCultura
De concerten worden financieel mogelijk gemaakt door het betalende publiek, de Vrienden van MusiCultura (donateurs), incidentele subsidiënten en de gemeente Voorschoten. MusiCultura is dankbaar voor de belangstelling en de ondersteuning. Waardeert u ons programma – omdat u van de geboden muziek houdt en/of vanwege de bijdrage die MusiCultura daarmee levert aan de attractiviteit van ons dorpscentrum – maar behoort u nog niet tot de Vrienden van MusiCultura, dan nodig ik u uit donateur te worden. Zie: www.musicultura.nl.

Graag tot ziens bij de concerten van MusiCultura.
Otto Rosier, voorzitter