dudokkwartetBW.png

LINUS PIANOKWARTET

7 APRIL 2017

Het LINUS PIANOKWARTET bestaat uit 4 befaamde leden: violiste Irina Simon Renes, altvioliste Esra Pehlivanli, cellist Joachim Eijlander en pianiste Anastasia Safonova. Zij brengen het pianokwartet nr. 1 van Mozart ten gehore. 

 

CAMERATA DELFT

4 MAART 2016

Douwe v.d. Meulen (hobo), Quirine van Hoek en Machteld van Delft (viool), Siebe Visser (altviool) en Lotto Beukman (cello) combineren voorliefde voor barokmuziek en fantasie met de romantische klank van hobo en strijkinstrumenten. Van Haydn via Britten naar een prachtig vroeg werk van Arnold Schönberg, gecomponeerd ver voordat hij zich toelegde op de atonale muziek.

 
storionitrioBW.png

STORIONI TRIO

3 FEBRUARI 2016

STORIONI TRIO brengt BEETHOVEN. Dit vooraanstaande Trio bestaat uit Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool) en Marc Vossen (cello). Zij treden ook buiten Nederland op in o.m. de Carnegie Hall. De repetities van het trio zijn even indringend als hun concerten en dienen beide om verder te gaan 'dan muziek en het vertellen van het verhaal'. Programma: trio op. 1 nr 3, trio opus 11 Gassenhauser en trio op. 70 nr 2.

 

MUZIEK VOOR DE JEUGD

29 JANUARI 2016

Voorschotense jeugd maakt live kennis met klassieke muziek; 2e project. Peter en de Wolf, ditmaal vertolkt door Sinfonetta Voorschoten, alsmede uitvoering van een echte (kinder)symfonie, waarin kinderen kunnen meespelen.

 
tutti.png

OPERA PER TUTTI

4 NOVEMBER 2016

OPERA PER TUTTI Opera om niet te vergeten; beleving op een toegankelijke manier. Op luchtige wijze worden delen uit vijf verschillende opera´s geïntrodu-ceerd en uitgevoerd door vocaal talent met sopraan, mezzosopraan, (counter)tenor en bas/ bariton; m.m.v. een pianist. Profes-sionele zangers en jong internatio-naal talent van de Opera Academie werken intensief samen om, samen met het publiek, te genieten.

 
granada1.png

NACHTEN IN DE TUINEN VAN GRANADA

7 OKTOBER 2016

NACHTEN IN DE TUINEN VAN GRANADA. Onder deze titel ontmoet u met ERIC VAARZON MOREL (gitaar) en THOMAS BEIJER (piano) de Spaanse dichter Lorca en de Spaanse componist De Falla. Levendige volksfeesten, melancholieke nachten onder de Andalusische hemel; onstuimige gitaar serenades met een zingende piano, tegen de achtergrond van de dood van Lorca en het begin van de burgeroorlog.

 

JAN VAYNE & DAMES DANZI

2 SEPTEMBER 2016

PIANOVIRTUOOS JAN VAYNE & DAMES DANZI. Jan gaat de interactie aan met het publiek! Met zwier en buitengewone klasse leiden Jan en de Dames u door de muziek-geschiedenis; via Mozart naar Strauss, van menuet tot wals, van ragtime tot tango. Aangevuld met de prachtige stem van Waldin Roes. Via Boogie Woogie en The Entertainer tot Viljalied en Salut d'Amour van Edward Elgar. I.s.m. de Herensociëteit VHS.